Mariels onödiga blogg

Ibland kladdar jag ner lite tankar om livet och allt sånt.

So far so good..

Publicerad 2014-08-29 16:03:42 i Allmänt,

Då var vi där.. Första helgen i "ensamheten". Mandomsprovet. Tanken på att alla jag känner befinner sig över 60 mil härifrån, ger min en klump i magen. Det dröjer sex veckor innan jag kan åka hem. Sex veckor kanske inte låter mycket för den som inte är "drabbad" men för mig är det lång tid. De som studerar på folkhögskola, i det här fallet, kommer från staden och har redan ett liv utanför skolan. De har redan vänner. För en utomstående känns det tuffare att skaffa kompisar, speciellt om klasskompisarna inte känner samma behov. Samtidigt som att helgerna är det bästa på hela veckan så känns de även i mitt fall som de jobbigaste. Men så klart, det har bara gått en vecka! Hur känns det då annars? Jo, det känns bra! Vi har förvisso bara kört en vecka, men det verkar kul! Som vanligt känns det som att jag ligger några ljusår efter de andra. Alla är pålästa om ALLT! Dock känns det väldigt inspirerande att också ta reda på saker. Det tråkiga är att jag har mycket att ta ikapp. Men men.. jag ska göra mitt bästa! Jag antar att jag får använda helgerna till att läsa och motionera. Polisen har anlänt! Hon kom i onsdags med sin pappa. Har inte hunnit känna på hur hon är, förutom att hon verkar väldigt trevlig. Förhoppningsvis kommer detta kollektiva boende fungera bra! Jisses va detta inlägg känns deprimerande :P just ja, en liten rättelse! Vi får inga kondomer på fredagar.. Inte heller något nattvardsvin! Grymt besviken.. Well well.. Later!

"Oh back to school, back to school.."

Publicerad 2014-08-25 17:57:42 i Allmänt,

Dä va dä dä.. Första dagen i skolan är till ända! (är det ända eller enda.... ända måste betyda stjärt?) Tänk er tillbaka till första er första skoldag. Ni hade säkert fått en ryggsäck, pennor och sudd, nya kläder. Känslan ni hade i kroppen var helt bananas! Ni visste inte var fötterna var, vad ni hette eller va sjutton ni skulle förvänta er. Man skulle kunna tro att det kändes så i min kropp idag. Men nej, känslan jag hade var att akutstanna på E4:an för att spy. Men när jag faktiskt lyckades hitta fram till skolan in one piece började jag lugna ner mig och pulsen var åter nere på 120/80 igen. Klassen, J1 som vi kallas, och J2 samlades i det klassrum som ska vara vår hemmabas. Vi fick träffa våra lärare och presentera oss. Alla är för övrigt från Norrland förutom jag och Glenn. Och det spelar ingen roll var man än hamnar så sticker dalmålet ut ur mängden, "Jäkligt kul med annan dialekt! Kan du inte säga att jag ska skynda skynda och att det bara är 7 nycklar kvar". Kanske ska köra den som partytrick? Ja just, två stycken har i sista sekund hoppat av utbildningen, kanske har de redan lyckats landa en plats på Se&Hör eller Klick.. Kul för dom! Vi är numera 14 st i blandade åldrar. Två 40-taggare, sportfantasten som endast är 19 och därefter är de flesta 23. Så vad ska vi läsa egentligen.. Svenska, samhäll, intervjuteknik, foto, liten snutt radio (verkar skitkul!) och lite annat.. I mars ska vi enda (ända eller enda?) ner till Jönköping på journalistjippo samt stanna till i huvudstaden. Excited! Vi har även en morgonsamling varannan torsdag där vi dricker nattvardsvin, välsignar den kommande helgen och alla får en näve kondomer! Schysst! Ja, Sandström, det är en sekt! Ni som är observanta ser att jag bytt bloggnamn till murveln.. "Murveln!? Wtf!" Jo, det är faktiskt så att journalister uppenbarligen kallas för murvlar.. där av murveln.. Murveln känns mer jag ;) Later!

Från en skog till en annan skog..

Publicerad 2014-08-24 20:58:00 i Allmänt,

Hej på er! 
 
Jag fick en förfrågan av min godaste Sofia att jag skulle starta en blogg! Det kanske finns några fler som vill läsa om min nya vardag.Det är ju även ett ypperligt tillfälle för mig att öva på skrivandet, eller hur!? 

Jag tänkte alltså skriva lite vad som händer här i Umeå, vilka jag möter, vad som sker i skolan osv. Jag tänkte hålla inläggen relativt korta, för att hålla intresset uppe och förhoppnignsvis hålla det lite intressant =) Kan hända att det spårar ur och blir långt ;) 
 
Jag anlände igår ca 19:30. Körde de där 62 milen helt själv, med ett stopp i Sundsvall där jag sträckte på benen och krubbade på Ikea. Hela jävla norrland var där!
Jag övade även på min sånginsats och funderar faktiskt på att söka till Idol, den där Bard bör bli knockad av stolen någon gång i sitt liv ;) 
Jag höll mig inlåst på rummet hela kvällen eftersom hyresvärdinnan, vi kan kalla henne Gudfadern, hade gäster över på tapas. Jag tyckte att jag själv hade ett skapligt högt häxskratt men Gudfadern tar nog priset. Nästan som hon hade en apelsin nerkört i underläppen. Om nån från jobbet läser det här vore jag extremt tacksam om ni kunde skicka lite öronproppar till mig!
Ganska lyhört i lägenheten för övrigt. Imorse lät det som att ungarna på våningen ovanför kutade inne i mitt rum. Jag kastade mig hejdlöst upp och letade efter brännbollsträt jag trodde jag hade under sängen. Tog istället pappersrullen och kastade den mot dörren!
 
Vid 11 gick jag upp.. inte för att jag sov så länge (jag vaknade redan 7:30) utan att jag var lite skraj.. hungersnöden i min mage tvingade mig upp! Jag hade till och med frukost i kylen, lucky me! Sen fick jag mig en överraskning! Gudfadern hade ett maffiosomöte i Malaga, blir bort hela veckan. FF! Tills onsdag iaf när nästa inneboende kommer, vi kan kalla henne Polisen. Enkelt!
Jag passade på att rota igenom Gudfaderns sovrum, efter nåt kul men allt som fanns var hästaffischer från 1989 som ärligt talat skrämde skiten ur mig! Jag hoppade även i hennes säng. Ni vet så där när lilla Kevin är hemma själv, äter popcorn och hoppar studsmatta i sina föräldrar säng. Så såg det ut! 
 
Nu börjar det bli så där olidligt långt iaf.... 
 
Jaja.. Tomorrow's first day of school! Wish me luck! Pusspuss! 
 

Om

Min profilbild

Dalkulla som älskar smink, fikabröd och mustanger. Jag skulle vilja rida islandshästar på Island och lära mig surfa på Hawaii. Jag absolut hatar när vaderna blir blöta av skoskvätt. Du hittar allt i mina spellistor och min favoritblomma är pion.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela